Nyhetsbrev april 2014 | VW Stockholm

Nyhetsbrev april 2014

2014-04-10

Nu känns det som den efterlängtade våren äntligen gör entré i Stockholm. Samtidigt vet vi ju av erfarenhet att aprilvädret kan vara förenat med små besvikelser. Så kanske lika bra att hålla i hatten en aning med sommarsulorna! Något som däremot inte varit en besvikelse är ju starten för bilbranschen 2014. Det är uppåt på fordonsmarknaden och Bil Sweden reviderade nyligen sin prognos för 2014 från 275 000 till 290 000 nya personbilar. Prognosen för lätta lastbilar justerades också från 40 000 till 42 000 fordon. Den starka inledningen på året, konjunkturläget och den prognostiserade utvecklingen borgar verkligen för ett fortsatt spännande bilår 2014.

Volkswagen har också inlett året på bästa tänkbara sätt. Under årets första kvartal ökade märkets nybilsregistreringar på den svenska marknaden mer än konkurrenterna. Samma gäller marknadsandelen där Volkswagen var den tydliga vinnaren. Blickar vi tillbaks på 2013 så kunde vi konstatera att Volkswagen avslutade året oerhört starkt år på privatmarknaden medan Fleetmarknaden inte hade samma tillväxt i marknadsandelar. Efter första kvartalet 2014 kan vi glädjande konstatera att Volkswagen har en positiv utveckling både på Privat- och Fleetmarknaden. Volkswagen Stockholm Fleet har sparkat igång året i rasande fart med ett flertal vunna upphandlingar samt etablering av långsiktigt samarbete och fortsatt förtroende med flera av våra större företagskunder.

 


2014 blir också lite av ett ”nyheternas” år för oss på Volkswagen. I slutet av förra året lanserade vi vår första helt eldrivna bil – Volkswagen e-up! Intresset och bemötandet har varit mycket positivt, både från större företag men också från småföretagare. Med höstens lanseringar av e-Golf och Golf GTE breddar vi vårt erbjudande inom E-Mobility på den svenska marknaden. Om bara ett par veckor så börjar vi försäljningen av nya e-Golf och vår nya Polo. Apropå Golf så kan vi även se fram emot en helt ny Golf Sportsvan inom kort. Golf firade för övrigt sin 40-årsdag den 29 mars 2014. Till idag har mer än 30 miljoner exemplar av denna bästsäljare och trendsättare sålts till kunder över hela världen. Golf är den mest framgångsrika modell som någonsin byggts av Volkswagen. I Sverige var det stor Golfpremiär en helg i augusti 1974. Sedan dess har det registrerats 378 872 exemplar av Golf i Sverige. Helt fantastiskt!

Volkswagen Golf Sportsvan


Vi på Volkswagen fortsätter under våren på inslagen väg med attraktiva kampanjer och paketeringar på flertalet modeller. De flesta dessutom registrerade hos skatteverket och kombinerbara med ramavtalsrabatter. Vi har ju redan börjat året och gasat på med en av våra mest uppskattade modeller – Alltrack – som nu är tillgänglig på bred front för tjänstebilsförare till ett oslagbart pris. Dessutom fortsätter vi med våra ”ruskigt bra” kampanjpriser inte minst på Passat Variant. Från och med nu kan vi även erbjuda vår eleganta, Volkswagen CC Premium R till ett riktigt konkurrenskraftigt pris.

Volkswagen CC Premium R


Premiär Amarok Canyon. Volkswagen Amarok har snabbt blivit den mest populära pickupen i Sverige och nu presenterar vi en ny version av Amarok som har det mesta man kan önska dig av en bil i den här klassen. Canyon har en kraftfull TDI-motor på 180 hk, 8-växlad automatlåda, 17-tums lättmetallfälgar med terrängdäck, permanent fyrhjulsdrift och dragkrok med släpvagnsstabilisering. Det som i övrigt exteriört utmärker Canyon är de svarta detaljerna, framför allt den svarta flakbågen och rollcovers över flakdelen.

Volkswagen Amarok Canyon


Volkswagen blir ny samarbetspartner och Official Car till den svenska upplagan av kocktävlingen Bocuse d'Or, en av världens mest prestigefyllda kocktävlingar. Tävlingen arrangeras över hela världen och EM-deltävlingen Bocuse d'Or Europe hålls på Stockholmsmässan den 7-8 maj. Som flera säkert känner till så brukar ju våren vara fylld av aktiviteter och engagemang. Så även för oss på Volkswagen Stockholm. Förutom nyss nämnda Bocuse d'Or så kommer vi bl.a. att aktivera oss kring Future Mobility Day den 20 maj på Tekniska Museet. Med vårvärmen så kommer ju även golfsäsongen i gång och vår traditionsenliga tävling VW Masters den 22 maj. Tätt följt av Elitloppet på Solvalla den 24-25 maj. 

Vi hoppas naturligtvis vi får anledning och träffas i något av dessa sammanhang under våren.

Tommy Myllymäki, Bocuse d'Or