Nyhetsbrev januari 2013 | VW Stockholm

Nyhetsbrev januari 2013

2013-02-13

När det gångna bilåret summeras kan det konstateras att Volkswagen ytterligare stärkt sina positioner på den svenska marknaden. På en vikande bilmarknad ökade märket sin marknadsandel från 14,3 procent till 15,3 procent. Det gör Volkswagen till det märke som ökade mest sett till procentenheter.

Samtidigt lyckades vi för åttonde året i rad att öka vår marknadsandel. 2004 låg den på 8 procent och har därefter ökat år för år, för att under 2012 hamna på 15,3 procent. Även Volkswagen transportbilar ökar och cementerar sin starka position med 31 procent marknadsandel i Sverige. 

Vi stärker stadigt våra positioner och under 2012 lanserade Volkswagen ett stort antal nya modeller. Först ut var nya Beetle och småbilen up! Sedan kom Sverige-favoriten, fyrhjulsdrivna Passat Alltrack, en ny version av CC – och mot slutet av året nya Golf. Nya Golf är förstås vår tyngsta lansering under året och den fick direkt en mycket bra start med extremt positiva omdömen i testerna och en god respons från våra kunder.

Volkswagens bäst säljande modeller under 2012 var Passat (16 263 registrerade bilar) följd av Golf (11 274 bilar). Det ger en andra- respektive fjärdeplats på den svenska topplistan. Dieseldrivna Golf TDI 105 BlueMotion Technology var den mest registrerade miljöbilen på den svenska marknaden under 2012. Ytterligare tre Volkswagen-modeller tog sig in på tio-i-topp-listan över mest registrerade miljöbilar.

Antalet nyregistereringar av miljöbilar ökade med 3,5 procent under 2012 och nådde rekordnivån 126 703 bilar. Andelen miljöbilar under 2012 var drygt 45 procent; också det ett rekord. Antalet nyregistrerade dieselbilar minskade en aning under 2012 till 186 974 bilar medan andelen dieslar av de totala nybilsregistreringarna nådde rekordnivån 67 procent.

2013 väntas bli ett utmanande år för den svenska konjunkturen och därmed även bilmarknaden. För Volkswagens del väntar dock flera spännande nyheter. Vi kommer bl.a. att lansera flera versioner av Golf, däribland nya Golf Variant som vi vet många kunder väntar på här i Sverige. 2013 blir också startskottet för vår satsning kring E-mobility där Jetta Hybrid är först ut följt av e-up! senare under året. 

För oss på Volkswagen Stockholm kommer 2013 innebära ett fortsatt fokus på vårt kvalitetsarbete där vi ständigt vill utvecklas och bli ännu bättre. Vi strävar mot att alltid ge den bästa servicen, leverera attraktiva företagslösningar och hela tiden öka vår kunskap om våra kunders behov och önskemål kring sin vagnpark. Under året kommer vi naturligtvis också fortsätta våra ansträngningar i linje med vårt miljöarbete och bolagets ISO-certifiering.

Under 2012 har vi investerat och rekryterat ny kompetens till vår företagsgrupp. Vi har i skrivande stund en Fleetorganisation bestående av sex Key Account Managers som dedikerat arbetar med att utveckla skräddarsydda lösningar tillsammans med våra viktiga företagskunder. Ett arbete som bedrivs i tätt samarbete med alla våra företagssäljare ute på våra anläggningar i Stockholm och Södertälje. Och vi ser verkligen fram emot ett spännande och givande samarbete tillsammans under 2013.

Som ytterligare ett led i våra ansträngningar att göra Volkswagen Stockholm till Sveriges bästa återförsäljare och samarbetspartner vill vi också fortsatt kontinuerligt träffa och lyssna på våra företagskunder, så ofta vi bara kan. Vi kommer sedvanligt under året bjuda in till intressanta forum och möten bl.a. i samband med våra sponsorskap, lanseringar och andra aktiviteter. Några nya hyss ska vi nog också få till under 2013 och vi hoppas såklart få träffa Dig vid några av dessa tillfällen.

Avslutningsvis vill jag önska en riktig bra start på året. Och kör försiktigt i vinter.


Bästa Hälsningar

Mikael Fredriksson
Fleet Sales Manager

Jetta Hybrid
Under våren lanserar vi Jetta Hybrid. Med en bensinmotor på 150 hk och en elmotor på 20 hk får Jetta Hybrid en total räckvidd på ca 110 mil. Och med prestanda 0-100 km/h på 8,6 sek samt 95 g CO 2 /km blir Jetta Hybrid ett attraktivt miljöalternativ. Utrustad med bl.a. GT-paket, Bi-xenon och DSG för 304.900 kr.

Tiguan TDI 177 DSG 4-motion
En efterlängtad tjänstebilsnyhet är vår
populära fyrhjulsdrivna Tiguan Sport & Style, nu även med automat och en 177 hk stark dieselmotor. Tiguan Sport & Style TDI 177 DSG 4-motion för 333.500 kr.

Passat Premium R
Vi fortsätter under våren med tjänstebilssuccén Passat Premium R. En Passat TDI 177 DSG 4-motion med Premiumpaket och R-line paket för 324.900 kr.