Nyhetsbrev juni 2015 | VW Stockholm

Nyhetsbrev juni 2015

2015-06-12
I veckan har vi äntligen fått lite högtryck med sol och värme. Efterlängtat för många tror jag. Även svensk bilmarknad går för högtryck och idag reviderade Bil Sweden upp prognosen för nybilsregistreringarna till 327 000 bilar. Det är en uppjustering med 17 000 bilar jämfört med den tidigare prognosen på 310 000. Prognosen för registreringarna av lätta lastbilar under 2015 revideras även den upp något från 44 000 till 45 000. Bilmarknaden i Sverige ser ut och gå mot ett hett rekordår.
 
För oss på Volkswagen har det verkligen varit våryra under årets första halvår. Både försäljning och marknadsandelar ökar på bred front. Inte minst på företagsmarknaden där vi ser att våra uppskattade modeller Golf och Passat ligger uppe i toppen avseende företagens mest representerade modeller i sina vagnparker. Mycket beroende på det kompletta program som både Passat och Golf erbjuder i form av bl.a. Sportscombi, Alltrack och numera även laddhybrid-versionen GTE.

Volkswagen Passat är ju redan en av Sveriges mest sålda bilar och i våras utsågs Nya Passat till ”Årets Bil 2015” av en namnkunnig europeisk jury. I höst och i början av 2016 lanseras ytterligare två nya versioner av denna Sverigefavorit. Passat Alltrack och laddybriden Passat GTE. Och det fina i kråksången är att båda modellerna är öppnade i Sverige och därmed beställningsbara redan nu.
Passat Alltrack – erbjuds med tre direktinsprutade motorer: en bensindriven turbomotor (TSI) och två turbodieslar (TDI). Alla uppfyller den europeiska utsläppsnormen Euro 6. Den kraftfulla TSI-motorn utvecklar 220 hk och de vridmomentstarka TDI-motorerna levererar 190 hk respektive 240 hk. Alla tre är som standard utrustade med 4MOTION fyrhjulsdrift och en DSG-växellåda med dubbla kopplingar. Eftersom bilen är baserad på den nya, 8:e generationen av Passat står ett brett utbud av förarassistans- och infotainmentsystem till förfogande också för Alltrack-versionen. Exempelvis är den adaptiva farthållaren ACC med Front Assist inklusive autobromsen City Emergency Brake standard. Pris från: 333 700 SEK
Passat GTE - klassas i Sverige som supermiljöbil och kommer både som Sedan och Sportscombi. Laddhybriddrivningen består av en turboladdad direktinsprutad bensinmotor (TSI) kombinerad med en elmotor som hämtar sin laddning från ett litiumjonbatteri. TSI-motorn på 1,4 liter utvecklar en effekt på 156 hk och elmotorn upp till 115 hk. Tack vare batteriet kan Passat GTE köras upp till 50 km på el. Passat GTE kan köras i 4 olika lägen: ”E-Mode”, ”Hybrid”, ”Battery Charge” och ”GTE”. I GTE-läget arbetar dessutom TSI-motorn och elmotorn tillsammans, så kallad ”boosting”, för att tillhandahålla hela systemeffekten på 218 hk och det maximala vridmomentet på 400 Nm. Passat GTE är som standard utrustad med en 6-stegad DSG-växellåda med tre kopplingar (dubbla kopplingar plus en frikoppling) speciellt utvecklad för hybriddrivning. Bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder och har en topphastighet på 225 km/h (i E-Mode: 130 km/h). Även Passat GTE baseras på den 8:e generationen av Passat vilket innebär att den erbjuds med samma rika säkerhetsutrustning. Passat GTE kan även utrustas med dragkrok och har en maximal släpvagnsvikt på 1 700 kg. Pris från 409 900 SEK (Sportscombi: 419 900 SEK)
Utöver ovan nämnda nyheter i Passat-familjen så har vi såklart en hel del andra spännande produktnyheter att se fram emot. På toppen av ett redan modernt och superstarkt modellprogram väntar bl.a. en helt ny Touran och en ansiktslyft Sharan. Några riktigt attraktiva modeller för bl.a. den stora familjen. Vidare som vi skrev i senaste nyhetsbrevet så närmar vi oss ett läge då våra nuvarande modeller Caddy och Transporter får en välförtjänt avlösning. Ny design, exklusiv interiör, bättre komfort, ökad säkerhet och nya effektivare motorer är bara några exempel på nyheter vi kan se fram emot. Lansering av Nya Caddy och Transporter sker direkt efter sommaren men vi har redan öppnat orderböckerna och försäljningen av båda modellerna. Mer information om lansering, provkörning etc kommer i anslutning till sommaren.
 
Sommaren lurar ju runt hörnet och den ska vi förstås först njuta av. Men vi känner redan nu att det kommer att bli en riktigt händelserik och intressant höst med flertalet produktlanseringar, nya modeller och aktiviteter. Vi vill också under hösten fortsätta dialogen med våra kunder om Framtidens Företagsbilar! Marknaden för företagsbilar står ju inför en spännande tid och efter sommaren kommer vi även att presentera resultatet av den undersökning vi har genomfört tillsammans med många av våra företagskunder. Vi återkommer efter sommaren med upplägg och datum.
Vi på Volkswagen Stockholm önskar en trevlig helg och en riktigt Glad Midsommar.
 
Bästa Hälsningar
 
Mikael Fredriksson
Fleet Sales Manager