Nyhetsbrev maj 2015 | VW Stockholm

Nyhetsbrev maj 2015

2015-05-11
Årets mycket positiva utveckling på bilmarknaden förstärktes med fortsatt turbotryck under april månad. Registreringarna av nya personbilar ökade med 11 % och lätta lastbilar ökade med hela 22%, jämfört med samma månad förra året. En riktig ”all time high” april får man nog lov att säga. Så även för oss på Volkswagen Stockholm där vi ökar vår personbilsförsäljning mer än marknaden. Och vi kan med glädje också konstatera att vi ”mitt i ett modellskifte” av både Caddy och Transporter följer den positiva utvecklingen på marknaden för transportbilar. En positiv utveckling och marknad som vittnar om ett gynnsamt företagsklimat och en hög aktivitet ute på företag och organisationer. Våryra kort och gott!
Som bekant så börjar vi närma oss ett läge då våra nuvarande modeller Caddy och Transporter kommer få en välförtjänt avlösning. Ny design, exklusiv interiör, bättre komfort, ökad säkerhet och nya effektivare motorer är bara några exempel på nyheter vi kan se fram emot. Lansering av Nya Caddy och Transporter sker efter sommaren, preliminärt augusti/september. Men vi sparkar redan nu igång försäljningen av båda modellerna som från och med nu är beställningsbara i våra system. Mer information om Nya Caddy och Transporter kommer inom kort, men gå gärna in på: http://the-newcaddy.com/se/sv#home och http://the-new-transporter.com/se/sv/ för mer information och bilder.
En nyhet som precis har vår-lanserats är ju Golf Sportscombi Alltrack. Med effektiva motorer, fyrhjulsdrift, DSG, högre markfrigång och offroad-egenskaper spinner den vidare på det oerhört populära konceptet från första generationens Passat Alltrack. Som även den får sin avlösning under hösten i form av andra generationens Passat Alltrack. Och då får vi även stifta lite mer bekantskap med den oerhört spännande laddhybrid-versionen av Nya Passat GTE.
Marknaden för företagsbilar står ju inför en spännande tid. Den starka miljötrenden, ekonomiska krav och nya bilmodeller öppnar för nya möjligheter att resa hållbart. Men utvecklingen skapar också nya frågor och utmaningar. Vi vill veta mer om framtiden och ta tillvara på dess möjligheter. Därför genomför vi på Din Bil Sverige tillsammans med Volkswagen Group Sverige och Volkswagen Finans en undersökning om framtidens företagsbilar. Undersökningen sker mot bakgrund av den intressanta utvecklingen kring bland annat miljöbilar och vänder sig till företag som har förmånsbilar och/eller verksamhetsbilar. Resultatet av undersökningen kommer att publiceras i en rapport som presenteras efter sommaren.
 
Men det är då det! Nu har vi våryra och en härlig tid att se fram emot närmaste tiden. Sedvanligt planerar vi på Volkswagen Stockholm flertalet aktiviteter under maj-juni. Inte minst med anledning av de produktnyheter som vi har närmast framför oss. Och vi hoppas att vi får anledning och träffas vid något av dessa tillfällen innan sommaren.
Vi på Volkswagen Stockholm önskar en fortsatt ljus och fartfylld vår.
 
Bästa Hälsningar
 
Mikael Fredriksson
Fleet Sales Manager