Nyhetsbrev mars 2015 | VW Stockholm

Nyhetsbrev mars 2015

2015-03-13
Årets två första månader är till ända och bilmarknaden rivstartar med en rejäl ökning av personbilsförsäljningen. Även Transportbilsmarknaden har haft en stark inledning av året med en ökning under februari månad. Den allmänt positiva konjunkturutvecklingen, det extremt låga ränteläget samt stabil konsumtion borgar för fortsatt positiv utveckling av bilåret 2015.
 
Även för oss på Volkswagen har året startat på bästa tänkbara sätt. Vi ser att vår försäljning ökar mer än marknaden. Vi har också haft en fantastisk start med vår nya anläggning i Smista. Efter invigningen i januari så är nu anläggningen 100% ”up & running” med en stabil försäljning och extremt hög servicegrad.

Volkswagen Sport Coupe Concept
Vi har dessutom förärats med ett av bilvärldens tyngsta utmärkelser i och med att Nya Passat utsetts till ”Årets Bil 2015”. 
Den här utmärkelsen har en speciell betydelse för oss eftersom den delas ut av oberoende internationella näringslivsjournalister. Utmärkelsen Årets Bil har delats ut i Europa sedan 1964 och juryn består av 58 motorjournalister från 22 länder.

I skrivande stund pågår ju en av årets viktigaste bilmässor i Geneve. Och Volkswagen vilar inte på hanen utan passar på och premiärvisa flertalet spännande nyheter. En modell som vi vet attraherar den svenska företagsmarknaden är Nya Passat Alltrack som premiärvisas i Geneve. Den första generationen av Passat Alltrack lanserades våren 2012 och blev genast en succé på den svenska marknaden. Konceptet med kraftfulla, effektiva motorer, fyrhjulsdrift, DSG, högre markfrigång och offroad-egenskaper gjorde den till en storsäljare. Volkswagen spinner nu vidare på detta koncept genom att lansera dels Golf Alltrack under våren 2015. Och i höst är det alltså dags för andra generationens Passat Alltrack. 
 
Tillsammans med Passat Sportscombi och laddhybriden Passat GTE, som också lanseras i höst, får vi ett komplett erbjudande – inte minst till den så viktiga tjänstebilsmarknaden.

På bilsalongen i Geneve presenterar Volkswagen även en helt nyutvecklad generation av mångsidiga Touran. Den 5- eller 7-sitsiga modellen erbjuder det största lastutrymmet i klassen och assistans- och komfortsystemen sätter ny standard. De nya motorerna är upp till 19 procent snålare med bränslet. Nya Touran är den första MPV som är byggd med den av Volkswagen framtagna modulära MQB-plattformen. Nya Touran lanseras i Sverige i höst.
 
Vi på Volkswagen Stockholm vilar inte heller på hanen i vår utveckling. Under årets första månader har vi fått förstärkning till vår företagsgrupp, både centralt och lokalt. http://vwstockholm.se/Foretag/Foretagsavtal/  Helt i linje med vår strävan att kunna erbjuda en hög kunskaps- och servicegrad för våra viktiga företagskunder. 
Njut av den antågande våren och det välkomna ljuset, men lägg inte på sommarsulorna för tidigt.
 
Bästa Hälsningar
 
Mikael Fredriksson
Fleet Sales Manager

  Telefon: 08-50333200
www.volkswagenstockholm.se
Avprenumerera