Nyhetsbrev september 2014 | VW Stockholm

Vilken fantastisk sommar!

2014-09-22

Efter nästan tre månaders värme och högtryck så känns det idag som ett litet skifte inför hösten. I alla fall med vädret! Det råder däremot fortsatt högtryck på svenska bilmarknaden och särskilt för oss på Volkswagen. Registreringarna av nya personbilar ökade med tolv procent i augusti. För Volkswagens del var ökningen över fjorton procent vilket gjorde oss till största märke på den svenska bilmarknaden under augusti månad. Dessutom toppade Volkswagen Golf listan för enskilda bilmodeller. Den positiva utvecklingen på bilmarknaden har gjort att BIL Sweden nyligen justerade upp sin prognos för i år från 290 000 till 305 000 nya personbilar.

Även marknaden för lätta lastbilar under 3,5 ton ökar jämfört med 2013. Nyregistreringarna ökade med 3,8% under augusti medan den totala ökningen under perioden januari-augusti var 11,3 %, jämfört med samma period förra året. Även här ökar Volkswagen Transportbilar mer än marknaden och vi kan glädjas åt en marknadsandel under perioden januari – augusti motsvarande 32,4%.
Vår framgångsrika Golf-familj har i anslutning till högsommarvärmen också fått tillökning i form av en helt ny Golf Sportsvan samt e-Golf och Golf GTE. Golf blir nu den första bilmodellen i världen som erbjuds med alla kommersiellt tillgängliga typer av drivlinor (bensin, diesel, bioetanol, gas, el- och Laddhybrid). Laddhybriden Golf GTE har en genomsnittsförbrukning enligt körcykeln på 1,5 l/100 km (motsvarande 35 g CO₂/km) och en räckvidd i eldriftsläget på 50 km. Den totala räckvidden för Golf GTE, som har en effekt på 204 hk, är cirka 940 km. Golf GTE har svensk premiär efter årsskiftet men är redan nu prissatt och beställningsbar på den svenska marknaden. 
 
Med uppdaterad design, utökad standardutrustning och ny avancerad teknik gör även nya Touareg debut på den svenska marknaden. Bilen är nu prissatt och beställningsbar. 

 
Höstens enskilt största nyhet för den svenska Fleet-marknaden är kanske ändå vår Nya Passat. Med över 22 miljoner sålda exemplar, varav 300 000 i Sverige, sedan lanseringen 1973 så är Passat en av Sveriges populäraste modeller. Nyckeln till Passats framgångar är en oöverträffad kombination av innovation och goda egenskaper – till ett bra pris. Nya Passat kommer inte ändra på detta! En helt ny plattform ger stora fördelar och större utrymmen. Nya Passat får också ännu mer effektiva och bränslesnåla motorer samt en mängd intressanta innovationer. Officiell introduktion på den svenska marknaden är i november men Nya Passat går självfallet att beställa redan nu.
Som tidigare aviserat kommer vi inom kort öka vår tillgänglighet med ytterligare en anläggning i Stockholm. Bygget av Nordeuropas största fristående Volkswagen-anläggning i Smista går enligt plan och vi beräknar slå upp portarna mot slutet av året. Vi har också finslipat och utvecklat vårt servicekoncept som förenklar bokningsprocessen för våra kunder i Stockholm. Smidigt och enkelt har varit ledorden i urformningen av våra nya ”Servicemenyer”.  
Eftersom vår ambition är att Volkswagen Stockholm ska vara Sveriges bästa samarbetspartner, har vi under sommaren också förstärkt vår företagsgrupp med ny kompetens. Vi välkomnar därför Joel Nerbrant, Jonas Mellin och Krister Friberg till vår Fleet-organisation. Vi avser under hösten fortsätta på inslagen väg och kontinuerligt utmana oss själva och vidareutvecklas tillsammans med våra kunder. 
 
 
Vi på Volkswagen Stockholm önskar en riktigt bra start på hösten.